کد اقتصادی 16 رقمی

هر شخصیت حقوقی(شرکت) باید پس از تأسیس آن پس از تعیین حوزه مالیاتی، تشکیل پرونده دارایی دهد. طبق قانون شرکت تا ۲ ماه پس از تأسیس شرکت مکلف به تشکیل پرونده دارایی و پرداخت مالیات سرمایه ابتدایی می باشد و در واقع تشکیل پرونده دارایی به معنای آن است که شرکت به اداره مالیات اعلام نماید که چنین شرکتی تأسیس شده و طبق قانون دو در هزار سرمایه ابتدایی شرکت را پرداخت نماید در غیر اینصورت مشمول جریمه مالیاتی شده و به میزان دو برابر مالیات ابتدایی یعنی چهار در هزار جریمه می شوند.

جهت تعیین حوزه مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی باید به نزدیکترین اداره امور مالیاتی مربوط به شرکت ها مراجعه نمایند.

مدارک لازم جهت تشکیل پرونده دارایی:        

اصل و کپی کلیه مدارک شرکت ( اساسنامه- اظهارنامه- شرکتنامه- تقاضانامه- روزنامه رسمی)

اصل و کپی مدارک شناسایی اعضای شرکت

تکمیل دفترچه مشخصات شناسایی شرکت

گواهی امضای افراد و صاحب امضای شرکت

اجاره نامه یا سند مالکیت دفتر شرکت به نام شرکت

فیش واریزی دو در هزار سرمایه ابتدایی شرکت

فیش آب و برق و تلفن و گاز دفتر شرکت

در نظر داشته باشید که حتی در صورت عدم فعالیت شرکت تشکیل پرونده دارایی الزامی است و برای اعلام عدم فعالیت و عدم پرداخت مالیات احتیاج به انجام آن می باشد و در غیر اینصورت مشمول جریمه مالیاتی می شوید.

اگر مکان دفتر شرکت به صورت صوری یا غیرواقعی اعلام شده باشد نمی توان تشکیل پرونده دارایی داد و برای تشکیل پرونده حتما احتیاج به اجاره نامه و سند مالکیت آن هم به نام شرکت مربوطه می باشد و حتی در بعضی از حوزه های مالیاتی جهت بررسی واقعی بودن آدرس اعلامی که در روزنامه رسمی شرکت موجود است به بازدید از آن اقدام می شود.

جهت تعیین حوزه مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی با کارشناسان حامی نیکان تماس گرفته تا بهترین روش را به شما پیشنهاد دهند و مشمول جریمه مالیاتی نشوید.

مشاوره با کارشناسان حامی نیکان باعث متمایز شدن شما از افراد عادی می شود.

ارزش افزوده

نکاتی درباره ارزش افزوده وگواهینامه ثبت نام ارزش افزوده (ونمونه گواهینامه ثبت نام)

یکی از مسائل مهم در اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده گرفتن مجوز فعالیت در این نهاد مالیاتی است .یکی از این مجوزها گواهینامه ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده می باشد .شاید عده زیادی از فروشندگان کالا و یا ارائه کنندگان خدمات هنوز با این گواهینامه آشنایی نداشته ولی در صورتحساب های خود 6% مالیات را محاسبه کرده و از خریداران دریافت می کنند .در صورتی که بعد از اتمام مراحل ثبت نام و تکمیل پرونده مالیاتی در سازمان مالیات بر ارزش افزوده ، اشخاص حقیقی و یا حقوقی باید مجوز لازم جهت اعمال قانونی را داشته باشند .در غیر اینصورت دریافت مبلغ مالیات بر ارزش افزوده غیر قانونی است و باید از صورتحساب فروشندگان کسر گردد. دریافت مبلغ فوق فقط با مجوز سازمان مالیات بر ارزش افزوده و تحت عنوان گواهینامه ثبت نام قابل اجرا است .بعد از ثبت نام نهایی و ارائه اظهارنامه دوره ۳ ماهه مالیات بر ارزش افزوده می توانید نامه ای بنا به درخواست آن سازمان تنظیم نموده و جهت گرفتن مجوز فوق اقدام نمایید . در حال حاضر سازمان مالیات بر ارزش افزوده به غیر از مراحل فوق اشخاص را ملزم به گرفتن تاییدیه ماده169مکرر قانون مالیاتهای مستقیم نموده است .

طبق این دستور هریک از اشخاص حقیقی و حقوقی در پایان هر دوره ۳ ماهه باید خرید ها و فروش خود را در نرم افزار online یا offline ثبت کرده و در حوزه مشخص شده در منطقه خود ارائه کرده و تاییدیه سازمان مالیات بر ارزش افزوده را دریافت کنند . در غیر اینصورت سازمان مالیات بر ارزش افزوده به هیچ عنوان گواهینامه فوق را صادر نمی کند .

این گواهینامه بنا به تشخیص رئیس حوزه مالیات بر ارزش افزوده، بصورت ۶ ماهه یا یک ساله صادر می شود ، که بعد از پایان تاریخ اعتبار اشخاص حقیقی و حقوقی ملزم به تمدید اعتبار از حوزه مالیاتی می باشند .کلیه خریداران موظند هنگام پرداخت مبلغ مالیات بر ارزش افزوده در صورتحساب فروشندگان ، گواهینامه ثبت نام را از آنها درخواست کرده و پس از رویت ، نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند.

  • درموقع پرداخت ارزش افزوده خرید حتما” گواهینامه ثبت نام را از فروشنده درخواست کرده و کپی آن را پیوست سند و فاکتور خرید خود کنید و در صورت نبود گواهینامه هیچ تعهدی در قبال مالیات درج شده ندارید .
  • شما موقعی می توانید ارزش افزوده را درفاکتور فروش خود لحاظ کنید که گواهینامه را از سازمان ارزش افزوده اخذ کرده باشید ، انجام ثبت نام و گرفتن کد رهگیری نمی تواند حکم گواهینامه مالیات بر ارزش افزوده را داشته باشد.
  • میزان فاکتور های خرید و فروش شما باید کاملا” منطبق با فاکتورهای ارائه شده درنرم افزارOFFLINE یا ONLINE باشد ، چون در غیر اینصورت اظهارنامه و گواهینامه ثبت نام شما با مشکل روبرو خواهد شد.
  • مبلغ قبوض آب و برق و گاز و … برای محاسبه ارزش افزوده از تقسیم مالیات بر درصد ارزش افزوده لحاظ می شود و نه مبلغ قید شده در قبض ها .
  • هرمدرکی که دارای مالیات بر ارزش افزوده است باید در اظهارنامه قید شود ، بیمه نامه ها را فراموش نکنید .
  • اگر بستانکار مالیات برارزش افزوده شدید بهتر است تیک انتقال مبلغ بستانکاری به دوره بعدی را بزنید .
  • حتما” قبل از ثبت نهایی در موقع ثبت موقت محاسبات را با لیست مدارک خود کنترل کنید .
  • بلافاصله پس از واریز مبلغ مالیات و عوارض فیش ها را در سیستم مالیات بر ارزش افزوده ثبت و نگهداری نمایید.
  • پس از ثبت اظهارنامه در اینترنت پرینت را بگیرید ، پس از امضا ومهر شرکت ، سند حسابداری را صادر کرده و کپی را پیوست سند خود کنید.

یکی از مشکلاتی که ممکن است بعضی از نمایندگی ها و یا موسساتی که طرف معاملات آنها نهادهای دولتی هستند با آن برخورد کرده باشند ، عدم دریافت فاکتورهای خرید است که گاها” مبالغ سنگینی را هم شامل میشود ، جای هیچگونه نگرانی نیست ، سازمان مالیات برارزش افزوده طی یک نامه مبلغ اعلام شده در اظهارنامه شما را بصورت مستقیم از سازمان مربوطه استعلام می کند .

تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فرآیند پیچیده ای نیست اگر شما بتوانید به موقع اسناد و مدارک خود را آماده کرده و با استفاده از گزارش سیستم حسابداری آن راکنترل وبررسی کنید.

نمونه گواهینامه ارزش افزوده:

گواهي   ثبت نام در نظام ماليات بر ارزش افزوده

بدينوسيله گواهي مي گردد:

بنگاه اقتصادي با عنوان ............................... با شماره اقتصادي:................... به عنوان شخصيت حقوقي/ حقيقي با مديريت: آقاي/ خانم................ به نشاني:............................ ثبت نام خود را در نظام ماليات بر ارزش افزوده تکميل نموده است.

شايان ذکر است مؤديان مرحله ...................... در نظام ماليات بر ارزش افزوده ، مکلف به اجراي تکاليف قانوني از جمله دريافت ماليات و عوارض موضوعه از خريداران و تسليم اظهار نام ه از تاريخ..../..../....13 (به حروف) مي باشند.

مدت اعتبار اين گواهي نامه از تاريخ صدور............. مي باشد.

nike

نظر خود را اضافه نمایید

ارسال نظر به عنوان مهمان

0
نظر شما بعد از تایید مدیریت در سایت منتشر خواهد شد
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد.

اقــــدامـــات پــس از ثـــبـــت شـــرکـــت

مــــــراحل ثـــــبـــــت بـــــــرند